Hidroizolacija kupatila – drži vodu i kad majstori odu

Kupatila su izložena značajnoj razini vlage tokom cijele godine, u bilo koje godišnje doba. Prskana voda iz tuševa i kade stvara vodenu paru koja se kondenzira na zidovima i podu, pa čak i manje nezgode, poput prelijevajuće kade, mogu osloboditi velike količine vlage. A ako živite u zgradi – ovakva situacija će sigurno iznenaditi i komšije. Stoga je hidroizolacija kupaonice ključ za sprječavanje vlage i plijesni, uz smanjenje rizika od curenja vode. Kvalitetna hidroizolacija kupatila može značajno uticati i na cijenu utrošene energije.

Moderni dizajn sada daje prednost tuševima u razini poda, u kojima se voda za tuširanje ne skuplja u posudi, već umjesto toga teče do odvodne tačke direktno s podne obloge.

Posljedica toga najčešće bude oštećenje uzrokovano vlagom koje se razvija u samoj građevinskoj strukturi i zato je ključna odgovarajuća hidroizolacija kupaonice kako bismo izbjegli dugotrajna oštećenja, kako u kupaonici, tako i na ostatku vaše imovine.

Budući da je bitumensku hidroizolaciju teško instalirati zajedno s pločicama, spojeni hidroizolacijski sklopovi sada su preferirano rješenje i nude mnogo lakši način za hidroizolaciju vašeg prostora. Prilagodićemo ponudu i način izrade hidroizolacije trenutnom stanju Vašeg projekta – da li se radilo o novogradnji ili renoviranju kupatila.

Hidroizolacija kupatila je jedna od najbitnijih stavki prilikom renoviranja ili pravljenja novog kupatila. Koristimo 3 sloja zaštite koji su visokoelastični pa čak i zbog zemljotresa.

Pozovite nas i ponudićemo najbolje riješenje za hidroizolaciju kupatila, tuša ili kuhinje. Naša hidroizolacija “drži vodu i kad majstori odu!”

+387 61 715 714

Kontakt

Nema proizvoda u korpi

X