Hidroizolacija bazena sa epoksidnim premazima

Hidroizolacija predstavlja niz radova usmjernih na zaštitu od vlage mnogih građevinskih objekata, a jedni kojima se povećuje posebna pažnja su upravo bazeni.

Bazeni su objekti sa umjetno zatvorenom vodenom masom koji se koriste za plivanje iz sporta, razonode ili relaksacije, a kvalitetnim građevinskim radom i hidroizolacijom može da potraje nekoliko desetljeća. Od fundamentalne je važnosti vodootpornost vodoravnih i okomitih površina bazena i bazena općenito (često izrađenih od armiranog betona), tako da strukture mogu ostati vodootporne i savršeno učinkovite tokom dužeg vremena.

Hidroizolacija bazena efikasno se postiže primjenom jakog vodonepropusnog cementnog maltera na zidove i dno bazena, koji istovremeno djeluje kao zaglađujući sloj. Tako se stvara glatka, stabilna i vodootporna podloga potrebna za nanošenje epoksidnog premaza. Za vodootporne bazene preporučuje se upotreba upravo epoksidno-cementnih sistema jer stvaraju čvrstu barijeru protiv protutlaka kao i otporan sloj. Elastične hidroizolacijske smole niskog i visokog viskoziteta  bez otapala odlično štite površinu, čuvajući je od agresivnog djelovanja klora i atmosferskih agenasa.

Epoksidna smola osigurava trajnu zaštitu čak i najmanjih pukotina i grana pukotina u betonu i zidovima zahvaljujući visokoj ljepljivoj čvrstoći. Naravno, postoji cijeli proces ugradnje hidroizolacije bazena. Važno je početi s pažljivom pripremom podloge. Zatim provjeriti da nema mrvičastih dijelova ili tvari koje bi mogle ugroziti prianjanje premaza i savršeno zabrtviti sve elemente koji bi mogli “prekinuti” linearnost površina. Ovo je jedan od momenata na koji obraćamo pažnju, a tu su još mnogi drugi detalji na koje treba paziti prilikom rada sa epoksidnim smolama.

Naš iskusni tim sa dugogodišnjim iskustvom garantuje kvalitetnu hidroizolaciju bazena na teritoriji cijele BiH. Pozovite nas s povjerenjem i moći ćete uživati u svom bazenu bez straha od popuštanja vodene mase ili pukotina u hidroizolaciji.

Ahat d.o.o.

+387 61 715 714

Kontaktirajte nas

Nema proizvoda u korpi

X